VillaTicca
Door: Monica
Blijf op de hoogte en volg Monica
11 Maart 2008 | Ecuador, Quito
Het weer is erg regenachtig, het wordt er sinds ik hier ben niet beter op.
Sinds 2 dagen werk ik nu in het kinderdagverblijf. Hier worden kinderen opgevangen van 0-5 jaar.
´s Middags komen oudere kinderen voor naschoolse opvang. ´s Morgens wordt eerst begonnen met een ontbijt. Alle kinderen moeten hun bordje leegeten, ze mogen niks laten staan.
Voor het oog zien de meeste kinderen er wel netjes uit. Om een uur of 10 krijgen ze een snoepje, bv een stukje meloen.
´s Middags krijgen ze een bordje rijst met wat kool en een piepklein stukje worst oid. Dit dagverblijf is een paar jaar geleden opgezet door 2 nederlanders en wordt nog steeds door hen bezocht en gesponsord. Daardoor is het mogelijk dat ieder kind slecht $2,- p/m hoeft te betalen en het dan ook goed te eten krijgt. Kinderen die ondervoed zijn krijgen extra supplementen. Er is een babytje wat de hele dag huilt. Ze is 14 maanden oud maar weegt even veel als een baby van 6 maanden.
Ondertussen is voor mij de taal nog wel een probleem. Maar ik hou mezelf maar voor dat ik iedere dag wat bijleer.
Ik heb nu eind vd middag nog les en dan moet ik perse alleen spaans praten, dat is dus wel pittig en een grote uitdaging.
Wordt vervolgd...
11 Maart 2008 - 21:25
Matthijs:
Hee Monica!
Je bent toch wel een beetje lief voor die kindertjes hè!!;-)
Met een verbrande mond valt het zeker helemaal niet mee om spaanse klanken te produceren, haha!
Het is hier ook regen- en stormachtig...ik dacht dat 't bij jou wel mooi zou zijn en ik was daarom stiekem een beetje jaloers op je. Je bent er natuurlijk precies in de natte tijd...nu weet je waarom ze het regenwouden noemen! Ik lees nu op weathernews.nl dat je vrijdagnacht sneeuw kunt verwachten! Lekker skieen in het Andesgebergte:-) Dus toch een beetje een wintersport vakantie!:-D
Nou ajuuss!
Matthijs
11 Maart 2008 - 21:54
ha meissie,
bekkie verbrand?..lekker rustig!
Jammer dat het nattig is, hopelijk is het volgende week in je vakantie beter.
Kun je ook een kindje adopteren? Kijk maar wat er beschikbaar is, dan sla ik zondags voortaan een zakje over.
Volgende week kom ik niet hoor, want het kost wel 1.300euri heen en weer.
Tot later. Liefs,
Marnix
12 Maart 2008 - 08:37
Mieke Uit Tiel.:
Hey Monica.
Leuk alweer wat van je te lezen.
Wie drinkt er nu cappuccino met een rietje????
Lukt het communiceren met de kinderen al een beetje?
Lijkt em wel moeilijk hoor, in zo'n andere taal.
Je hebt daar regen..maar hier is het niet anders hoor.
Vannacht zelfs heel erg geonweerd. Ik wist niet wat ik hoorde. Ook flinke windstoten.
Geniet van je verblijf daar en het goede werk dat je er doet.
Groetjes en God bless,
liefs, Mieke.
12 Maart 2008 - 13:08
Alice:
Ha Monica!!
Met veel plezier lees ik je verhalen, echt boeiend! Lijkt mij super, zo'n maandje... Al die indrukken en ervaringen... Veel succes in alles.
groetjes -
13 Maart 2008 - 09:17
Marjon:
Hoi Monica
Leuk om regelmatig wat van je te lezen. Ik wist niet dat je dit van plan was, maar daarom zeker leuk om mee te lezen wat je allemaal meemaakt.
Veel succes met alles
Groetjes Marjon
13 Maart 2008 - 22:00
Ariëtte:
Ha die Moon,
Toen wij in de DR waren, vroegen we ons steeds af hoeveel kindjes er in onze koffers mee konden, want er zijn zoveel van die lieverdjes! Uiteindelijk zijn we zonder iets thuis gekomen, we vonden het toch geen optie voor het bagageruim. Misschien kun jij op een legale manier wat regelen? (liever geen stekelvarken)
Eet je veel van dat lekkere fruit, zoals op de foto te zien is?
Als ik de beelden zie, krijg ik wel de kriebels van dat land, ik zou er graag willen kijken. Het spaans roept warme herinneringen op aan de DR.
Ik gun je lekkere zomerse temperaturen, maar ik jok als ik zeg dat ik ook niet een beetje glimlach van het regenverhaal daar. Het is niet het eerste waar je aan denkt bij zo'n land.
Moon, sterkte met het oefenen van het spaans. Leuk dat je pa en ma nog weer even ziet, voordat ze weggaan.
Geniet er nog van voordat je Holland weer opzoekt met zijn wilde herfstige/voorjaarsbuien.
Ariëtte -
14 Maart 2008 - 18:52
Afke:
He Moon,
Wat leuk om al die verhalen van je te lezen. Lijkt me echt leuk daar! En al dat lekkere fruit mmmmmmm......
Jammer van het weer, hier was het vandaag weer wat beter.
Nou geniet ervan!
groetjes Afke