Weer wat beleefd - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Monica Prosman - WaarBenJij.nu Weer wat beleefd - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Monica Prosman - WaarBenJij.nu

Weer wat beleefd

Door: Monica

Blijf op de hoogte en volg Monica

19 Maart 2008 | Ecuador, Quito

Hola!
Ik heb net weer wat foto´s op de site gezet van de afgelopen tijd.
Afgelopen zaterdag zijn we met de meiden van het studentenhuis (waar ik tegenwoordig woon) naar de Cotopaxi geweest. Deze (actieve) vulkaan ligt ongeveer op anderhalf uur afstand van Quito. Het was een georganiseerd reisje, je sprokkelt was mensen bij elkaar en schrijft je in voor iets waar je graag naar toe wilt. Eerst reden we naar een boerderij midden in de natuur. Aan ruimte hebben de mensen hier geen gebrek en ik vond het heerlijk om weer even op het platteland te zijn.
We kregen een stevig ontbijt en gingen vervolgens met landrovers en een kar met fietsen op pad.
Het Cotopaxi-park was erg uitgestrekt en frisjes. Doordat het al vrij hoog ligt heeft het een apart landschap. Ietwat kaal aandoend. We reden met de auto tot 4500 m. Hiervandaan liepen we in een uur naar een hut op 4800m. Het was al met al toch een flinke klim door het lavazand en het laatste stukje door de sneeuw. Door de hoogte werd ik een beetje kortademig. Eenmaal boven kregen we weer wat te eten, ik geloof dat het vooral chips was en een dun soepje met brood. Hierna hadden we zin om te gaan slapen. Gelukkig ging dat na een poosje wel weer over, want we moesten ook nog terug.. Af en toe brak de zon door en was het heerlijk warm! Op een gegeven moment was zelfs de top zichtbaar; er zijn klimmers die er naartoe gaan, maar dat is dus nog een kilometer verder op 5800m hoogte. Wij vonden het zo wel welletjes. Toen we weer terug waren bij de auto´s werden de fietsen afgeladen en gingen we terug per mountainbike. Echt geweldig, heerlijk rustig en genietend van de omgeving!
Deze week is het dagverblijf met vakantie en zit ik weer op school. Daar is het vooral grammatica en veel huiswerk. Morgen vertrek ik voor een 3-daagse staptoer een eindje hier vandaan. Ben de naam vergeten. Hierover de volgende keer meer! Groetjes!

• 19 Maart 2008 - 21:06

Ariëtte:

Hoi Moon,

Ik wist niet wat ik zag, zulke 'koude' foto's! Ziet er super avontuurlijk uit. Het is een combi van in de zomer bergwandelen naar een refuge en de sneeuw van de winter. Veel huiswerk schrijf je, jou kennende neem je dat met wat flinke korrels zout...

Ben benieuwd hoe de staptoer eruit ziet.

Groetjes, Ariëtte

• 19 Maart 2008 - 23:44

Mieke Tiel.:

Hey Monica.
    Leuk om te zien hoe jullie de Cotopaxi op en af zijn gegaan.
    Ziet er wel koud uit daar boven.
    Dat naar beneden fietsen lijkt me heerlijk om te doen.Yeah :-)
    En nu dus weer en weekje blokken...Oeps gramatica.
    Ben benieuwd waar de drie-daagse staptoer naar toe is gegaan.
    Dios le bendiga mi amiga.
    Hasta el proximo vez.
    Muchos recuerdos de Mieke.
    Hoop dat het te begrijpen is...:-)

• 21 Maart 2008 - 13:11

Evelien:

Ha meid!

jij heb een hoop te vertellen als je weer terug bent! Echt leuk!
    Het ziet er allemaal weer fantastisch uit. :)
    Jij an je huiswerk en ik dan ook maar.
    Kheb t momenteel erg druk en er is een hoop gebeurd...

Geniet nog maar dubbel van je laatste week!

Kus Evelien

• 21 Maart 2008 - 17:05

Josina:

Hoi Monica,
    Prachtige foto's zeg! Erg mooi daar. Hier hagelde en sneeuwde het vandaag! Dus ook best winters..k'Zat er middenin..
    Maar geniet er nog van en tot ziens weer!

Doeg,
    Josina

• 25 Maart 2008 - 13:04

Jean:

Ha moon,
    het moet wel fantastisch zijn daar, aan de foto's te zien en je verhalen natuurlijk. Wat fijn dat je toch nog veel spaans krijgt incl de grammer. kben zo benieuwd naar je verhalen. wij zijn afgel vrijdag thuisgekomen 'kwamen wel eve in de kou te staan' van 40 graden in 5 graden C.
    kGa weer, kzou zegge succes, je kan het, je bent echt een tale meid (weet je natu
    wel van jezelf) en nstoere natuurlijk helemaal in je eentje daar. Maar kom op ik weet dat je socia en inteligenta genoeg bent dus zal wel helemaal goed komme. Doei, voor dat ik nog meer gekkigheid ga zegge.
    Liefs jeanette