Los ninos de Ecuador
Door: Monica
Blijf op de hoogte en volg Monica
14 Maart 2008 | Ecuador, Quito
Eergisteren hadden we een uitje. Onverwachts gingen we met z´n allen met de troleybus mee. Eerst in een klein busje er naartoe, 20 kindertjes, 3 baby´s en 6 volwassenen. Het was een hele belevenis. Het laatste stuk gingen we lopend door het verkeer. Dat is ook niet niks, het trottoir ligt vol met afval, hondepoep, glas etc. De rit in de troley was een groot succes, het duurde ongeveer 2u. We reden de route 2x. Eerst van zuid naar noord en toen nog terug. Zo was het geld optimaal benut, want het kost een kwartje per rit. Halverwege de route kocht de directrice van een blinde man z´n voorraad snoepjes op en kreeg ieder kind wat. De meisjes die bij mij zaten kletsen heel veel: dat hun mama in een winkel werkte (waar er honderden van zijn en ze plastic speelgoed, elastiekjes en snoepjes e.d. verkopen) en dat hun vader een moter ging kopen. Echt aandoenlijk, maar ze waren helemaal opgetogen.
Verder begin ik hier nu aardig de weg te kennen en aan het leven hier te wennen.
14 Maart 2008 - 20:19
Mieke Uit Tiel.:
Hey Monica!
Leuk om alweer wat van je te lezen.
Dus je bent al lekker aan het inburgeren.
Was zeker wel spannend die reis te maken met de verantwoording voor zo'n 4 kinderen de man.
De Spaanse taal zal je,denk ik,nu ook steeds makkelijker afgaan, door het voortdurend te spreken.
Nou meis, leuk hoor om iedereen zo op de hoogte te houden.
Knuffel voor alle kids.
God bless,Mieke. -
14 Maart 2008 - 21:06
Miriam:
Hoi Monica,
Leuk om zo mee te lezen over wat je allemaal doet!
Van de kinderen leer je ook vast veel nieuwe woorden.
Volgens mij doe je echt heel veel indrukken op in korte tijd!
groetjes, Miriam -
15 Maart 2008 - 10:54
Josina:
Hey Monica,
Dat zal voor de kinderen wel iets heel bijzonders zijn, zo'n uitje! Dat wordt lastig lopen daar..Kan je ze al een beetje verstaan? En heb je het naar je zin?
Erg leuk om weer wat over je belevenissen te lezen!
Doeg,
Josina -
15 Maart 2008 - 12:35
Evelien:
Heej Monicos!
Zo te lezen heb je t wel leuk daar.
Erg leuk dat je zo telkens weer wat van je laat lezen!
Je bent al weer op de helft van je tijd daar bij de indianen.
Geniet maar lekkr!! :)
Liefs Evelinos....;-) -
15 Maart 2008 - 18:22
Cees:
Ha lieve Moon,
Jij raakt helemaal verslingerd aan die Zuidamerikanen volgens mij.
Kom je wel op mijn verjaardag???
Een digitale knuffel
15 Maart 2008 - 19:14
Carin:
Gezellige boel daar! Aandoenlijk al die lieve aanhankelijke boefjes. Waren ze niet misselijk van al het gehobbel. Een snoepje doet wonderen als het moet. Ideaal zo'n man onderweg. Je moet het allemaal niet tot je door laten dringen dat een blinde gedwongen is tot een snoepje-per-stuk-verkoopcarriëre.
Dit weekend zijn p&m nog gezellig bij je.
Doe ze de groeten. Veel plezier nog en werkze Moon! -
15 Maart 2008 - 20:48
Coby:
Ha Moon,
Fijn dat je het naar je zin hebt. Zo te lezen maak je heel wat mee. Dat zal vast heel intensief zijn!
Je bent alweer op de helft, wat gaat dat snel.
Ik wens je nog heel goede weken.
Liefs Coby -
17 Maart 2008 - 07:51
Marnix:
Hi moon, grappig al die platte snuitjes. Geef ze op de creche maar een rondje van de zaak. Ziet er trouwens niet warm uit allemaal. Was het lange tocht die berg op? Tot later. -
17 Maart 2008 - 09:18
Anneke:
Erg leuk om alles te lezen.Ik herken veel ervan Ook in Azie is het leven zo.
Het is zeker erg leuk om met de kinderen op stap te zijn.
Hoe is met je Spaans? kun je de mensen en kinderen goed verstaan en zij jou.
Geniet nog een poosje. Het gaat erg hard he zo"n maand.
Gr Anneke -
17 Maart 2008 - 10:05
Anneloes:
Hey Monica,
Wat een mooie verhalen! Leuk hoor.
Was t een canopy tour dat je hebt gedaan over de boomtoppen?
In Costa Rica heb ik dat ook gedaan, echt super mooi!
Veel plezier met de kids, succes met je spaans (maar dat komt wel goed met
jou ;-))
groetjes
Anneloes -
17 Maart 2008 - 15:15
Marjon:
Het lijkt van voren wel een legerhelmpje wat je daar op hebt. Staat wel woest. Was wel een aardige klim zeker?
17 Maart 2008 - 21:07
Dirk En Jannie:
lieve monika wij denken aan je wij kunnen jou berichten nu ook lezen dat hebben we op de cursus van cees geleert een hartelijke groet van dirk en jannie